Există 450 de soiuri de usturoi.
Usturoiul este unul dintre cele mai vechi condimente alimentare care au fost descoperite în cele mai vechi timpuri. Înregistrările arheologice spun că această plantă de condimentare a fost folosită chiar și în epoca neolitică, cu mai bine de 8 mii de ani în urmă.
Usturoiul conține multe urme de minerale care sunt importante pentru funcționarea normală a metabolismului nostru. Printre acestea se numără cuprul, fierul, magneziul, germaniul, zincul și seleniul.
Usturoiul a fost domesticit pentru prima dată în Asia centrală de către indienii antici, de unde s-a răspândit în mileniile III î.Hr.
Prima civilizație antică care a încorporat cu adevărat usturoiul în dieta lor a fost Egiptul. În mileniile 3 î.Hr., usturoiul a fost folosit nu numai de nobilime, ci și în medicină, ritualuri religioase și a fost dat sclavilor ca o sursă puternică de putere.
Usturoiul conține vitamine A și C, fibre și diverși aminoacizi.
Usturoiul a fost complet infuzat în culturile Romei antice și Greciei.
După căderea Imperiului Roman, țările europene au folosit usturoiul pentru orice, de la alimente, medicamente, până la remedii în ritualuri supranaturale.
Usturoiul a fost folosit ca antiseptic pentru răni și pentru vindecarea infecțiilor atât în primul război mondial, cât și în al doilea război mondial.
Grecii antici au lăsat usturoiul la răscruce de drumuri ca ofrandă către zeița pustiei și a nașterii Hecate.
Usturoiul trebuie păstrat necojit într-un loc întunecat, răcoros și uscat, departe de alte alimente. Nu se recomandă refrigerarea usturoiului fără decojire.
100g dacă usturoiul vă va oferi 95% din doza zilnică recomandată de vitamina B6, 38% din vitamina C, 80% din mangan și 18% din calciu.
Lasă un comentariu